Yritys

Moto Team Tauriainen Oy

Moto Team Tauriainen Oy on Kainuun alueella merkittävä monialatoimija.  Päätoimialamme on puunkorjuu. Muita toimialojamme ovat maanrakennus, energiapuu ja haketus sekä kiinteistöjen vuokraus.

Kaupallinen toiminta on myös osana liiketoimintaa. Kajaanin Kone ja Varaosa on meillä aputoiminimellä, joka palvelee IKH myymälänä. Kajaanin Pienkone Oy:ssä olemme perustajaosakkaana.

Tarjoamme myös pienimuotoisesti resurssien puitteissa lavettikuljetus- ja korjaamopalveluja yhteistyökumppaneille ja asiakkaille.

Historiamme ylettyy 1950 -luvulle, jolloin Esko Tauriainen aloitti metsäurakoinnin hevosellaan.

Vaikka työtavat ja kalusto ovat vuosikymmenten aikana muuttuneet, teemme töitä edelleen samoja hyviä arvoja noudattaen.

Pääpaikkamme on Kajaanissa, missä sijaitsee metsäkonttori ja huoltohalli.

Moto Team Tauriainen Oy konserni työllistää suoraan ja yhteistyökumppaneiden kautta yhteensä noin 150 henkilöä.

Nämä ammattilaiset takaavat työmme korkean laadun ja sen että asiakkaamme saavat parhaan mahdollisen palvelun. Yrityksellämme on pitkäaikaiset asiakassuhteet suurten urakanantajien kanssa. Asiakkaiden kanssa yhteistyömme on kehittynyt laajavastuiseksi yrittäjyydeksi.

50-luvulta nykypäivään Moto Team Tauriaisen kasvutarina

Metsäalan osaaja jo toisessa polvessa!

Toimintamme alkoi Suomussalmelta Esko Tauriainen toimesta 1950 -luvulla, jolloin työparina toimi mies ja hevonen. Olosuhteet olivat haasteelliset, mutta urakat hoidettiin ammattitaidolla. 60-luvulla otettiin kehitysaskel ja metsätraktori tuli hevosen tilalle. Työ oli metsureiden sahaamien puiden kuljetusta metsästä tien varteen. 

Työn luonne muuttui 1991 joulukuussa kun hankittiin ensimmäinen moto, joka aloitti työnsä Metsähallituksen työmaalla Kiannan hoitoalueella. Urakointi muuttui puiden lähikuljetuksesta "kannolta tien varteen" urakoinniksi.

Vuosituhannen vaihteessa toiminta oli kehittynyt ja laajentunut koko Kainuuseen ja Kajaaniin perustettiin oma toimipiste. Korjuuketjuja oli tuolloin noin kymmenkunta.

Tänä päivänä toimimme puunkorjuussa usealle eri urakanantajalle Kainuun ja lähikuntien alueella. Toimimme asiakkaidemme antamien tilauksien mukaan. Suunnittelemme toimintamme urakanantajien tilauksien mukaan. Teemme myös maastosuunnittelua. Työmaillamme työskentelee vuodenajasta riippuen noin 20-30 korjuuketjua.

Päätoimialamme on puunkorjuu. Muita toimialojamme ovat maanrakennus, energiapuu ja haketus sekä kiinteistöjen vuokraus.